ÖSS 2010 YENİ SİSTEM
Yerleştirme Puanlarının Hesaplanması
1) Yerleştirme puanları hesaplanırken, Ağırlıklı Ortaöğretim Başarı Puanı (AOBP) 0,15 ile çarpılarak sınav puanlarına (YGS ve LYS puanları) eklenecektir.
Y-YGS = YGS + (0,15 x AOBP)
Y-LYS-MF = LYS-MF + (0,15 x AOBP)
Y-LYS-TM = LYS-TM + (0,15 x AOBP)
Y-LYS-TS = LYS-TS + (0,15 x AOBP)
Y-LYS-DİL = LYS-DİL + (0,15 x AOBP)
LYS, YGS ve AOBP puanları en büyük değeri 500 olduğu için, yerleştirme puanının en büyük değeri:
500 + (0,15 x 500) = 575 olacaktır.
2) Meslek lisesi ve öğretmen lisesi çıkışlı adaylar kendi alanlarındaki lisans programlarına yerleştirilirken yerleştirme puanlarına eklenecek ek puan (0,06 x AOBP) olarak hesaplanacaktır.
Ek puanın en büyük değeri 500 x 0,06 = 30 olacaktır.
3) Bir önceki yıl bir yükseköğretim programına merkezi sistemle yerleştirilen veya önkayıtla kaydolan adayların yerleştirme puanları hesaplanırken 0,15 ve 0,06 katsayılarının yarısı alınacaktır (0,15 yerine 0,075; 0,06 yerine de 0,03)
Not: Ortaöğretim Başarı Puanı (OBP) ve Ağırlıklı Ortaöğretim Başarı Puanı (AOBP) Değer Aralıkları, OBP ve AOBP mevcut hesaplama yöntemine göre hesaplanacak, ancak değer aralığı 50 – 100 yerine 100 – 500 olacaktır.
Öss Yeni Sınav Sistemi Hakkında daha ayrıntılı bilgi için:
Bu konu hakkında siz ne düşünüyorsunuz? ;)
Bu site asla resmi bir devlet sitesi değildir! Vatandaşlarımızın çeşitli e-devlet sorgulamalarına ve diğer bilgilere daha kolay ulaşmaları amacıyla kişisel bir yardımcı site olarak oluşturulmuştur. Buraya yazacağınız mesajlara veya sorulara, yine sizin gibi mesaj yazmak isteyenler cevap verebilir. Bu konuda site yönetiminden bir beklenti içinde olmamanızı dileriz.Siz de bu yazıya ek olarak ÖSS Yerleştirme Puanı Hesaplama (Yeni Sistem) e-devlet sorgulaması veya açıköğretim sınavı öss kpss kpds üds ales dpy bursluluk sınavları ile ilgili bilgilerinizi paylaşabilir, ÖSS Yerleştirme Puanı Hesaplama (Yeni Sistem) hakkında resimleri listeleri açıklamaları ve sonuçları ile ilgili veyahut ÖSS Yerleştirme Puanı Hesaplama (Yeni Sistem) ile üye olmadan yorum yapıp, konuyla alakalı bedava indirme, download linkleri ve siteleri verebilirsiniz.

4 Yorum
İyi günler… Ben yeni puanlama sistemini hiç bilmiyorum.. Mesela ilk bölümden Türkçe”den 30 net, sözel 1′den 30 mat 1′den de 20 net yaparsam maç puan almış olurum. Cevaplarsanız çok memnun olurum.. Şimdiden teşekkürler…
ben bu sınavı hiç beğenmedim her gün değiştiriliyor fakat ben çok çalışıyorum………….?
yeni sistem tam benlik benim işime geldi ne kadar çok soru olursa o kadar iyi
birde şo AOBP olmasa….
puanmatikler var ordan bak kadir azan ya bu ne olmus böyle iyiki 2 sene ara verdik cok degismis hic bisey anlamıyorum bu sistemden umarım hepimizin diledigi olur